Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών

ΔΡΑΣΕΙΣ

10 Χρόνια ΚΕ.Θ.Ι.Σ: 15-17 Σεπτεμβρίου 2017. Τριήμερο Εορταστικών Εκδηλώσεων

06.09.2017

Στις 13 Σεπτέμβρη 2017, το ΚΕ.Θ.Ι.Σ. κλείνει 10 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας!!!!

- 10 χρόνια προσφοράς στο συνάνθρωπο με αναπηρία,
- 10 χρόνια εθελοντισμού από μια ομάδα επιστημόνων των ειδικών σχολείων και όχι μόνο
- 10 χρόνια παράλληλων με τη θεραπευτική ιππασία δράσεων με στόχο την ενσωμάτωση και ένταξη των ΑμεΑ στο κοινωνικό σύνολο,
- 10 χρόνια 
σκληρής δουλειάς, επιμονής και υπομονής
 

Ημερίδα Ολοκλήρωσης Προγράμματος Erasmus+

20.06.2017

Summer Camp στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών

08.06.2017

Summer Camp ΚΕ.Θ.Ι.Σ.
«Σ’ αυτή την παρέα χωράμε όλοι».
Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών Ν. Σκοπός
 
09:00 – 14:00
 
Το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ.) στο Ν. Σκοπό διοργανώνει φέτος για τους μικρούς του φίλους Summer Camp μέσα στη φύση παρέα με το άλογο γιατί «Σ’ αυτή την παρέα χωράμε όλοι».


Για 5 ημέρες, από αρχές Ιουλίου ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σκοπό να δώσει αξέχαστες εμπειρίες και γνώσεις στα παιδιά σας, από το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του ΚΕ.Θ.Ι.Σ.

 
1ο summer camp: 03 Ιουλίου – 07 Ιουλίου 2017
2ο summer camp: 10 Ιουλίου – 14 Ιουλίου 2017
09:00-14:00
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πασχαλινό Bazaar στο ΚΕ.Θ.Ι.Σ.

29.03.2017

Το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών σας προσκαλεί στο Πασχαλινό Bazaar, που διοργανώνει την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, από τις 11:00 έως και τις 15:00 στο χώρο του κέντρου στο Ν. Σκοπό.

Οι πρόσφυγες στο ΚΕ.Θ.Ι.Σ.

17.03.2017

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου επισκέφθηκαν το ΚΕ.Θ.Ι.Σ. οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην περιοχή των Σερρών. 80 άτομα, παιδιά και ενήλικες ξεναγήθηκαν στο χώρο μας και ενημερώθηκαν περί θεραπευτικής ιππασίας με ερωτοαπαντήσεις.

Φωτογραφηθήκαμε, παίξαμε παιχνίδια όλοι μαζί και κάναμε βόλτες με τα άλογα μας. Η αγκαλιά του ΚΕ.Θ.Ι.Σ. είναι τεράστια!! 

Όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι σημαντικό το κέντρο μας να σκορπά χαμόγελα σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το ΚΕΘΙΣ πετάει......... για Μυτιλήνη!!! Ημερίδα θεραπευτικής ιππασίας

02.03.2015

Ως εκπρόσωποι του ΚΕΘΙΣ ( Maria Liga k Chrysa Karra)
ευχαριστουμε τη Rita Mihalaki που μας κάνει την τιμή να μας καλεί στον τόπο της, το Μόλυβο της Λέσβου για να ενημερώσουμε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τι είναι η θεραπευτική ιππασία κ η ιπποθεραπεία!!!
Η σωστή ενημέρωση είναι η καλύτερη αρχή!!!!!!!!!!!

Εκδήλωση στήριξης του ΚΕ.ΘΙ.Σ . . . . . . . .με νυφικά

23.02.2015

Στις 25 του Φλεβάρη, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 19.30΄ στο ξενοδοχείο Elpida Resort & SPA πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά πρωτότυπη εκδήλωση στήριξης στο ΚΕ.Θ.Ι.Σ. Το FASHION BRIDES παρουσίασει επίδειξη μόδας νυφικών 2015 καθώςεπίσης το κατάστημα παιδικών ΦΛΩΡΑ παρουσίασε τα ρούχα της ερχόμενης άνοιξης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη πολλών χορηγών και τις εξαιρετικές στον τομέα τους Xristina Xatzopoulou και Zoi Ximonidou.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός μικρού αλλά ιδιαίτερα κατατοπιστικού video για την λειτουργία του ΚΕ.ΘΙ.Σ και την συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας μικρού ασθενούς του οποίου η οικογένεια μετακόμισε στις Σερρες, για να απολαμβάνει ο νεαρός την ευεργετική ιπποθεραπία.Αυτό όμως που έκανε την εκδήλωση ξεχωριστή ήταν οι μικροί παρουσιαστές των παιδικών ρούχων και κυρίως ότι τα νυφικά δεν παρουσιάστηκαν από  επαγγελματίες μανεκέν. Καταξιωμένες στο χώρο τους Σερραίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες, πολιτικοί, δημοσιογραφίνες, ηθοποιοί, φοιτήτριες προσφέρθηκαν να δοκιμαστούν στην πασαρέλα. Με αλφαβητική σειρά: Ηρώ Γκαλδώρα, Εύα Δαγκαλίδου, Νάντια Δερέμπεη, Αποστολία Ελευθερίου, Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Σταλακτή Ηλιοπούλου, Μελίνα Ιορδανίδου- Σαββαΐδου, Αντωνία Λυκούδη, Μπέτυ Μαλάκου, Αριάδνη Παπαφωτίου, Διαλεχτή Παυλάκη, Ιωάννα Σαχανίδου, Όλγα Σμάγαδου, Όλγα Στρίκου, Μαρία Τσιακίρη, Χριστίνα Χατζοπούλου, όλες όμορφες και λαμπερές κατέκτησαν την πασαρέλα, συνοδευόμενες από τους γαμπρούς μας Ηλία Σαββίδη, Γιώργο Ζοπουνίδη (πρόεδρο Ποντίων φοιτητών) και Δημήτρη Μανδρίνο (προπονητή ιππασίας ΚΕ.ΘΙ.Σ).
 
Την εκδήλωση άνοιξαν νεαρές μαθήτριες της σχολής χορού της Ναταλί Θεοδωρίδου. Ένω υπήρχε μπουφές για τους επισκέπτες. Την δαπάνη της όλης εκδήλωσης ανέλαβαν πολυάριθμοι χορηγοί οι οποίο ανταποκρίθηκαν με συγκινητικη προθυμία.
 
Η εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε τα αναμενόμενα. Τα έσοδα της εκδήλωσης έδωσαν μια ζωογόνα ανάσα στις μεγάλες οικονομικές ανάγκες του ΚΕ.ΘΙ.Σ., οι οποίες δεν αφορούν μόνο τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου αλλά και τις υποδομές του π.χ. κατασκευή περίφραξης του χώρου κλπ.

Ευχαριστούμε όλους και όλες που μας συμπαραστέκονται και δείχνουν έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των Σερραίων.
1/2/3/