Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΘΙΣ

04.09.2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΘΙΣ
 
Σας ανακοινώνουμε ότι από τις 28 έως 30 Σεπτέμβρη του 2013 (Σάββατο πρωί έως Δευτέρα απόγευμα), θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ), στο Νέο Σκοπό Σερρών,  σεμινάριο θεραπευτικής ιππασίας (μέθοδος  εκπαίδευσης και θεραπείας ατόμων με αυτισμό, νοητική υστέρηση, ψυχικά νοσήματα και άλλες διαταραχές).
Απευθύνεται σε φυσιο, εργο και λογοθεραπευτές, καθηγητές φυσικής αγωγής, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς που είναι κάτοχοι αναγνωρισμένων αντίστοιχων πτυχίων.
Την Επιστημονική ευθύνη του σεμιναρίου φέρει η Κα Marietta Schultz *.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα έχει ως εξής:
Το Σάββατο το πρωί, 28/9/2013 θα γίνει εισαγωγική επιμόρφωση στις βασικές αρχές της ιπποθεραπείας για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τα προηγούμενα σεμινάρια του ΚΕΘΙΣ με εισηγήτρια  την  Κα Μαρία Λίγκα** και στον αυτισμό σε σχέση και με το άλογο από τις κυρίες Χρύσα Καρρά και Νίκη Βογιατζή ***
Το Σάββατο το μεσημέρι 28/9/2013 έως Δευτέρα απόγευμα 30/9/2013 θα ακολουθήσει το βασικό σεμινάριο που  αφορά στη θεραπευτική ιππασία με εισηγήτρια την Κα Marietta Schultz  * η οποία θα εισηγηθεί στους συμμετέχοντες τα εξής: 
.       Introduction and general information about how horses can support learning processes Εισαγωγή και γενικές πληροφορίες για το πώς τα άλογα μπορούν να συνεισφέρουν στην διαδικασία της μάθησης 
      How psychoeducational vaulting works for children, especially with ASS      Πως η ψυχοεκπαιδευτική γυμνιππευτική βοηθά τα παιδιά με αυτισμό
 
      Hands on to different techniques of horse handling for children with multiple challenges Πρακτική με διαφορετικές τεχνικές χειρισμού του αλόγου για παιδιά με πολλαπλές προκλήσεις 
       Bringing in own questions/case studies Ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο και μελέτη περιπτώσεων Αμεα 
and learn about use of peer group to understand the own practiseομαδική θεραπεία παιδιών και κατανόηση αυτής της διαδικασίας
 
promote teaching development πως προάγουμε την ανάπτυξη της διδασκαλίας 
Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων θα ανέρχεται στους 20.      
Οι εισηγήσεις της Κας Marietta Schultz θα πραγματοποιηθούν
στην αγγλική γλώσσα. Εάν  κριθεί απαραίτητο θα υπάρχει μετάφραση.
 
 
 
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν
α) online στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]    ή
     [email protected]
β) ταχυδρομικά στη διεύθυνση Α.Αργυρού 1 Τ.Κ. 62100 Σέρρες
Το ποσό συμμετοχής  ορίζεται στην τιμή των 350 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ημιαδιατροφή (πρωινό και γεύμα από χειροποίητες δημιουργίες  κυριών που είναι φίλες και εθελόντριες στο κεθις, μαγειρεμένα με αγνά υλικά ) και διαμονή σε παρακείμενο στο κεθις ξενώνα. Διαθέτει 16-18 κλίνες. Ένα δίκλινο, ένα τετράκλινο και ένα δεκάκλινο!!!!!! Ο ξενώνας είναι πεντακάθαρος και βρίσκεται στο κέντρο του Νέου Σκοπού.
Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να προκαταβάλλουν το ποσό των 150 ευρώ στο λογαριασμό του ΚΕΘΙΣ
με αριθμό 1310200244739(Εurobank)IBAN GR 0802601310000770200244739 και να αποστείλουν την απόδειξη κατάθεσης στο Fax  2321025710 προκειμένου να διασφαλίσουν εγκαίρως θέση στο σεμινάριο λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 20 Σεπτέμβρη 2013. Είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό σημείωμα καθώς και με τηλέφωνο ή e-mail για μελλοντική επικοινωνία. Οι επιλεχθέντες θα ειδοποιηθούν μέχρι τις  25 Σεπτέμβρη  2013.
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με την κα Μαρία Λίγκα στο τηλ 6945549696 και με την κα Σταυρούλα Κυριακοπούλου στο τηλ 6972074873
Για το πώς θα φτάσετε στο ΚΕΘΙΣ ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας
www.kethis.gr  ή επικοινωνήστε τηλ μαζί μας
 
 
 
 
 
 
* Marietta Schultz.
Diploma in Special Education; Riding/Vaulting Instructor (International Level 2 and 1 - German National Riding Federation FN); Extensive background in training students for Vaulting/Riding and young horses as therapy horses. Therapeutic Riding/Vaulting Independent Master Instructor; Executive Board member of the DKTHR (international contacts) and head of DKTHR instructor courses.
Head of the Center for Riding Therapy MEIERHOF (specializing in clients with autistic behavior). 
Extensive experience in teaching Therapeutic Vaulting/Riding Clinics (Germany, Italy, Netherlands, Austria, USA, Canada, Dubai, Japan, Australia and New Zealand).
 
 
 
 
** Μαρία Λίγκα
Φυσιοθεραπεύτρια (NDT-BOBATH), ιπποθεραπεύτρια (εξειδικευμένη στο Goteborg της Σουηδίας), μέλος του FRDI (Παγκόσμια Οργάνωση Ιππασίας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες), συμμετοχή σε τρία παγκόσμια συνέδρια, στην Ουγγαρία το 2003, στην Βραζιλία το 2006 και στη Γερμανία το 2009 με προφορικές ανακοινώσεις στα δυο τελευταία. Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ του ΥΠΕΠΘ και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων με θέμα «Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών και Ειδικού Προσωπικού στον Αυτισμό» διάρκειας 600 ωρών. Εργάζεται 30 χρόνια στο χώρο των ΑΜΕΑ και τα τελευταία 5 χρόνια στο ΕΕΕΕΚ Σερρών.
 
 
 
                                                                                      Η Γραμματέας του ΚΕ.Θ.Ι.Σ.
                                                                                              Ευανθία Τάτση