Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Σεμινάριο: «Γνωρίζω τη θεραπευτική ιππασία και τον εθελοντισμό, ενισχύω το ΚΕ.Θ.Ι.Σ»

17.03.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών διοργανώνουν την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στις 10:00π.μ. σεμινάριο με θέμα «Γνωρίζω τη θεραπευτική ιππασία και τον εθελοντισμό, ενισχύω το ΚΕ.Θ.Ι.Σ», στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.ΘΙ.Σ. Στο Νέο Σκοπό.
 
Η διοργάνωση του σεμιναρίου αποσκοπεί στη γνωριμία των στελεχών εκπαίδευσης με το Κέντρο και τη λειτουργία του και την προώθηση της συνεργασίας του Κέντρου με τις σχολικές μονάδες της Κ. Μακεδονίας και κυρίως τους μαθητές και τις μαθήτριες, μέσα από εθελοντικές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης, που θα παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες την ημέρα του σεμιναρίου.
 
 
 
 
Για το Δ.Σ. του ΚΕ.ΘΙ.Σ.
 
Η Πρόεδρος
 
Μαρία Λίγκα
 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

10:00 Έναρξη

 

10:10 Μαρία Λίγκα, Πρόεδρος ΚΕ.Θ.Ι.Σ., Φυσιοθεραπεύτρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών, εξειδικευμένη στον αυτισμό και στην εγκεφαλική παράλυση, msc στην Κινησιολογία: «Γνωριμία με το ΚΕ.Θ.Ι.Σ., την ιπποθεραπεία και το καινοτόμο πρόγραμμα του ΕΕΕΕΚ με το ΚΕ.Θ.Ι.Σ. στα πλαίσια του erasmus+».

 

10:30 Χρύσα Καρρά, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βαλτοτοπίου, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, msc στην κινησιολογία και εξειδικευμένη στον Αυτισμό: «Θεραπευτική Ιππασία».

 

10:50 Παρουσίαση 2 θεραπευτικών συνεδριών

 

11:10 Γιάννης Πούλιος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Σερρών: «Η σημασία της συνεργασίας των σχολικών μονάδων με το ΚΕ.Θ.Ι.Σ.».

 

11:20 Βαρσάμη Ευαγγελία, Διευθύντρια 17ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, Δημητριάδου Ευτέρπη, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής 17ου Δημ. Σχολείου Σερρών: «Το πρόγραμμα συνεργασίας του 17ου Δημοτικού Σχολείου με το ΚΕ.Θ.Ι.Σ.».

 

11:40 Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

11:45 Ξενάγηση στο χώρο - Κέρασμα