Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ

Οι εθελοντές μας

Νίκη Βογιατζή: Ειδική παιδαγωγός

Εκπαιδευτικός  προσχολικής αγωγής με πτυχίο Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής  και   Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Έχει εξειδίκευση στον Αυτισμό, στο πρόγραμμα TEACCH, στην Θεραπευτική Ιππασία, στη διδασκαλία κοινωνικής κατανόησης με τη μέθοδο των κοινωνικών ιστοριών και στα εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας MAKATON και PECS.
Εργάζεται στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών και είναι υπεύθυνη του τμήματος προπαιδείας παιδιών με αυτισμό. Διαθέτει επίσημη πιστοποίηση από τον Αγγλικό φορέα της CYGNET “Bernando’s” για τη διεξαγωγή του προγράμματος εκπαίδευσης και υποστήριξης γονέων παιδιών με Αυτισμό. Ως εθελόντρια προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών και στο σύλλογο Γονέων  Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό ΄'ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ''.
 Έχει συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, πρακτικά συνεδρίων, διαλέξεις και  ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Επίσης έχει συγγραφικό έργο  με το βιβλίο: «Η Δομημένη Εκπαίδευση & η Κατασκευή Εκπαιδευτικού Υλικού για Μαθητές με Αυτισμό», Εκδόσεις iWrite. Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2012 (ISBN 978-618-80122-2-6).